JERO CASTELLÀ

Jero Castellà cantant, guitarrista i stickista uneix diversos estils musicals en els seus projectes que abasten des de pop, world music, folk, new age fins al jazz i funky. Els seus temes combinen melodies amb groove, textures vocals sumant efectes amb looper.

En el seu directe es presenta en solitari, dúo o en banda acompanyat pels músics Nacho García (slide guitar) Anna Pujós (teclat, percussió i cors) Marcelo Acosta (baix elèctric) i Carles Domingo (bateria).

Music

Discografia

ASTRALIC (2015)

CD ASTRALIC

Astralic és el disc de film music de Jero Castellà, en el qual l'artista pretén plasmar imatges de la seva experiència vital: paisatges, sensacions i emocions. Combina música instrumental i vocal, alternant estils i sonoritats pop, folk, orientals i africanes. Astralic és una invitació a l’escolta i part de la banda sonora d'Astralic Films.

 

BARNATIC (2009)

CD BARNATICJoan Perusin i Jero Castellà són Barnatic, dos músics de Barcelona que després d'haver col·laborat junts durant alguns anys treballant com a músics de sessió per a directes, es decideixen a 2009 a compondre un disc junts i crear un duo molt particular. Jero amb Chapman Stick i veu principal i Juan en bateria, piano, cors, veu en off, disparant ambdós, sons midi ocasionalment aconsegueixen sonar com una banda. En el disc "Mandos" el duo va comptar a la gravació amb grans músics com Guillermo Cides (Stick Guitar) Trio vocal Chickyboom amb Aude Taillandier, Anne Johnson, Meritxell Casassas (vocals) Lluc Suarez (slide guitar) Clara Manjón (cello) Albert Miguez (keyboard)

Bio

BIO

Jero Castellà, també conegut com Astralic, és un músic, tècnic i productor musical nascut a Tiana. Va combinar els seus estudis d'imatge i so amb els de música, primer a l'Escola de Música Moderna de Badalona i posteriorment acabant la titulació professional de guitarra clàssica, de la mà de Marc Villanueva al Conservatori del Bruc de Barcelona.
En la seva carrera com a tècnic va tenir l'oprtunidad de treballar en el sector de la televisió (Via Digital i Canal Plus) i en escenaris i estudis d'enregistrament del panorama actual. També ha col·laborat com a músic i productor en el seu estudi Jerosound, fundat el 2002, amb Pastora, Jofre Bardagí, Oriol Tramvia, Barnatic, Cat Complex, Ralet i Angel Riba.
Paral·lelament, va compaginar la seva carrera musical interessant-se primer per estils guitarrístics moderns (rock, blues, funk, pop, new age i nu-jazz ...), després en entrar al Conservatori, va poder aprofundir en les harmonies i textures de la música clàssica. Va ser llavors quan va començar a estudiar les possibilitats de la veu lírica, per a més tard seguir amb el perfeccionament i estudi de diferents estils vocals, amb professors com Esteve Genís, Carles Comalada i Thomas Clements, qui li va apropar a la música d'altres cultures i en especial al cant tradicional de l'Índia.
La seva altra passió, a més de la guitarra elèctrica, acúsitca i clàssica ha estat un instrument innovador i singular anomenat Chapman Stick. Gràcies als seus 12 cordes i la tècnica de tapping, li ha permès aprofundir en noves recerques de sonoritats pròpies.
La seva carrera com a compositor musical va començar amb les bandes sonores de pel·lícules, com "Contrareloj" de Dani Vela (festival de Girona 1996). També va fer diverses sintonies per a teatre i Tv, col·laborant amb Comediants a "Numeralia" (2008) i amb Marduix a "Impressions", entre altres. Actualment compagina la seva faceta com a tècnic i productor en el seu estudi Jerosound amb la de professor de guitarra al "Taller de música" de Badalona.
El seu primer disc en solitari també anomenat ASTRALIC, s'ha convertit en el projecte principal de la seva carrera, on sintetitza la seva visió musical particular, una fusió entre música descriptiva i imatge.
Un exemple d'això és el curtmetratge "Bonastra", col·laboració de Jero Castella amb el director i escenògraf Joan Martin. El 2014 va gravar el seu primer videoclip del Cd anomenat "Woodsong", dirigit per Ricard Tejada. En breu sortirà a la llum el treball realitzat amb Angel Riba, un videoclip amb efectes especials que dóna nom al seu àlbum, ASTRALIC.

Contact

A3Jero